Személyi edzés,edzésterv

Edzői végzettséggel, 27 év sportolói múltammal, vállalok személyi edzéseket, versenyre felkészítést, online edzéstervezést. Amennyiben komoly célt tűztél ki magadnak, és szeretnél szakértő tanácsokkal gazdagodni, vagy egyszerűen tudatosan akarsz edzeni, kérlek e-mailben vedd fel velem a kapcsolatot. irontepokukacgmailpontcom

Tepó IronMan blogja

"A befejezett mûvek, véghezvitt feladatok akkumulálják az önbizalom erõit. Minden ilyen helytállás meghatványozza bensõ energiáinkat, s újabb, még nagyobb feladatok sikeres teljesítésére tesz képessé bennünket."

Utolsó kommentek

Állatorvos

A legjobb, leggondoskodóbb állatorvos. Természetes gyógymódok, homeopátiás kezelések. Dr. Varga Noémi http://www.bionoe.hu Rendelő: Piliscsaba, Fő út 25. Telefon: 06 26 374-285 Rendelési időn túl: Mobil: 20 / 233-9195

2011.06.04. 22:36 Tepó

Tour de Pelso 2011

PERFEKT!! Csupa nagybetűvel!

Ennyit el kell hogy mondjak a szervezésről, a biztosításról és a versenyről önmagáról.

Idén nagyon jól meg volt szervezve a rajt. 8:45-kor rajtoltak a Pelso kupa profijai. Mi amatőrök 9-kor vághattunk neki a távnak. Siófok végéig elvileg lassú felvezetés volt, de ez nem nagyon érződött a tempón, ami viszont nem volt elviselhetetlen. Én azt hittem, hogy itt majd kiáll előlünk a rendőr, de tévedtem. Végig a boly előtt ment, és utasította félre a szembe jövő autósokat, amiket a  segítő motorosok nyomatékosítottak. Minden kereszteződés, körforgalom tökéletesen volt biztosítva, sehol semmi galiba nem volt. A déli parton nagyon jó tempót sikerült menni, és itt még teljesen egybe volt a boly. A déli part végén levő emelkedőn azonban volt egy bukás mellettem, ami kicsit megszaggatta a mezőnyt. Én is visszamaradtam, hogy megvárjam Dávidot. Féltem, hogy belekeveredett, de szerencsére éppen ki tudta kerülni őket. Itt eléjük állva próbáltam felhúzni őket a bolyra, de nem néztem hátra, hogy végig jönnek-e, csak mikor már felértem, de nem voltak mögöttem :-(( 

A bolyra felérni durva dolog. Szinte lehetetlennek tűnik, mert hosszú időn keresztül kell a boly tempójánál jobbat menni. Végig kellemes volt a sebesség, nem igazán éreztem fáradtságot. Az északi partra ráfordulva már érezhetően befűtöttek. Innentől kezdve kezdtem felszippantani a kulacsaimban levő nedvességet, de egy idő után az izót már nem kívántam, csak erőltettem magamba. 

A bolyban néha úgy éreztem, hogy igazi szuicid hajlammal megáldott egyének vannak, akik nem tudják egyenesben tartani a gépüket. 100 km körül ismét volt egy bukás, ahol potyogtak  a kerók össze-vissza. Itt is lassultunk egy kicsit, de ismét felértünk a bolyra. 

Az utolsó frissítő pont Almádi előtt volt, ahol már a vizem majdnem elfogyott, ezért igénybe vettem ezt a frissítőt, és feltöltöttem egy kulacsot. Persze ez azzal járt, hgy az egész boly eltűnt a kanyarban. Miután feltöltöttem a kulacsom, más tempóra váltottam, hogy sikerüljön felérni. Ez k..va kemény volt, igazi kerékpárversenyes jelenet. Autók előzése, cikázás köztük, mert egyiknek sem volt jó a tempója, hogy lehessen menni mögötte szélárnyékban. Egyre közelebb kerültem, bár ezt az Almádi végén lévő emelkedő nem segítette. Útközben még szóltam két srácnak, akik mellett elmentem, hogy jöjjenek velem. Gondoltam segítjük majd egymást, de igazából csak én mentem elől. Na mindegy, a vége az lett, hogy a fűzfői körforgalomnál kicsit lassult az eleje, így utolsó esélyként én itt még rátettem egy kicsit, és felértem. Azért az üldözés közben nem egyszer küldtem el magam melegebb éghajlatra, hogy egy kulacs vízért ennyit kellett oboázni. Mikor utolértem őket, egy kicsit előrébb húztam, hogy vigyen magával a rengeteg, legyen időm pihenni. Ezt kihasználtam, hogy betoljam az Mg ampullát, mert itt már remegett a combom rendesen. Ettem, ittam és toltam tovább. Tudtam, hogy már nincs messze a vége, erre is jó volt a tavaszi BSZM, hogy megismerjem teljes egészében a balcsit.

A akarattya-i emelkedő sem tűnt olyan vészesnek, bár az eleje itt elment és csak egy ismételt tempóváltással lehetett őket befogni pár km után. 

Lepsény környékén, olyan 190 km tájékán akadt ismét egy kis galiba, ugyanis az egész út szélességében szétszóródtak a cangák ismét, ezt nekem is csak úgy sikerült megúsznom, hogy a fűre húztam le magam. Na itt aztán végleg elment az eleje mire újraindultunk. Itt már csak 4-5 emberrel indultam el, akiknek hamar sikerült kikászálódni. Ebből is rajtam kívül csak 1 akart (tudott) vezetni. Aztán egyszer úgy tűnik más tempóra váltottam, mert leszakadtak. Innen az utolsó 5 kilin egyedül mentem, majd 1 km-el a vége előtt utolértek 3-an. Közülük kettő sikerült lesprintelni a célban.

A versenyközpontba beérkezve az utam az első vendéglátó egység felé vitt, ahol is magamba facsartam egy KÓLÁT, szigorúan cukrosat! Utána még 1,5 órán belül egy Canada dry-t, egy sprite-ot és a pizza mellé még egy kólát fogyasztottam el. Ezek egyszerűen egyből helyre hoznak ilyenkor. Nagyon tuti!

Aztán persze irány a balcsi, ahol a fáradt izmaimat kicsit kiáztattam.

Összességében egy nagyon jó verseny volt, teljesen más fílinggel, mint tavaly. Boldog vagyok.

Saját mérés alapján 5ó22p volt a 200 km, amiből kb 2 perc lejön még. Ha van végleges eredmény, akkor posztolom. Ez egyébként kicsivel több, mint 37-es átlag :-))

Most pihi, és hétfőn államvizsga.

 

20 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://tepo.blog.hu/api/trackback/id/tr352957811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kombinat · http://cciepursuit.blog.hu 2011.06.05. 07:39:00

Durva ezeket az átlagokat olvasni. Csak egyszer voltam bolyozós versenyen:), de arra jó volt, hogy át tudom érezni, azt hogy mennyire nehéz a tömeget utolérni.

Gratula!

Tepó · http://tepo.blog.hu 2011.06.05. 08:59:06

@kombinat: köszi, remélem jövőre összehozzuk azt, hogy mindenki eljön erre a versenyre. Óriási élmény...

mata68 2011.06.05. 10:24:35

Nagyon erős vagy, gratulálok !

Vasapu · http://vasapu.blogspot.com/ 2011.06.05. 18:31:37

Gratulálok, az első bolyban maradni biztos nem egyszerű.
Kemény vagy idén is.

Itt sem volt kifizetődő a megállás, nem mondta senki, hogy ...?

Tavaly azt gondoltam, idén el tudok Veled menni, de talán jövőre tényleg összejön.

Tepó · http://tepo.blog.hu 2011.06.05. 20:01:21

@mata68: köszi

@Vasapu: ha hallottam volna amit az endomondo-n mondasz, akkor biztosan nem álltam volna meg, inkább tevét játszottam volna a végéig, vagy a hugymeleg izómat ittam volna meg. Szerencsére nem hallottam :-))

Jövőre közös Pelso van kiírva az edzéstervében mindenkinek ;-))

Tepó · http://tepo.blog.hu 2011.06.05. 20:02:04

még egyen mezt is csináltatnék ;-)

szaszit 2011.06.05. 20:46:48

Gratulálok, kemény voltál!
Nagyon erős vagy a bringán (is), bár aki benne van a műsorfüzetben annak muszáj is villantania:)
Holnapra is mindent bele!

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.06.05. 21:51:46

Mester!
Ez durva menet volt,nagyon brutál vagy bicajon is!Ráadásul tök kevés edzéssel ami még nagyobb rangra emeli ezt...
A többiek hogyan oldják meg,hogy nem állnak meg frissíteni?
Ennyiszer felérni az első bolyra hihetetlenül k..va jó teljesítmény!
Gratulálok itt is!
A sok suicid forma ne félj mind beszart volna,ha én is ott tekertem volna köztük :):):)

Tepó · http://tepo.blog.hu 2011.06.05. 21:59:32

@szaszit: neked is nagy gratula a kitartásodért! Majd mesélj, milyen volt...

@PecsiPeter: nekem sem kellett volna megállnom, ha az elején jól töltöm fel a kulacsaimat. Vittem magammal 4x0,75-öt, kettő izó, kettő víz leosztásban, de második izót már egyáltalán nem kívántam. Ha az is víz lett volna, meg se állok. Egyébként sokan megállnak a frissítőknél, így kialakulnak kisebb bolyok, meg van akiket előre megbeszélt helyen vár a saját frissítőjük.
Azt tuti, hogy összeszarták volna magukat, főleg egy csatakiáltástól. Volt, hogy én is rászóltam egy ilyenre, aki rám szólt, hogy jön balról, megelőzött, majd áthúzott előttem teljesen keresztbe jobbra, ahol lemaradt... Ekkor kicsit felment bennem a pumpa ;-) Nem értem minek csinálják, amikor egy a tempó a bolyban...

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2011.06.06. 10:01:29

Gratula, tényleg ez a durva, amit Peti mond, hogy alig mentél bringán az idén és képes vagy erre! Mi lenne, ha még készülnél is! :)
Jövőre remélem mehetek én is!

ironsun 2011.06.06. 11:54:08

Ez nagyon durva menet lehetett! A bolyhoz való felérések miatt meg külön gratula! Az államvizsga miatt mindenképp dobj egy bejegyzést az eredményről, bár gyakorlatból nagyon jól felkészültél:)

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2011.06.06. 20:42:56

Gratulálok! Nagyon szép eredmény, és a beszámoló is tetszik.

oregbaka 2011.06.06. 20:57:21

Az Ön által itt leírt adatok sértik a kezdő TrI rajongók érzéseit és már-már kimerítik a számokkal és adatokkal való fenyegetés, rémisztés és visszaélés törvényben tiltott kategóriáit!
Kérjük a jövőben tartózkodjon a hasonló magatartási formáktól.

Tepó · http://tepo.blog.hu 2011.06.06. 21:55:59

@Ivan Grasso: thx, jövőre kötelező!
@ironsun: @IronSchwarczi: köszi ;-)
@oregbaka: bolond :-))

istvandaniel 2011.06.08. 20:45:48

Hi, én is gratulálok. Nagyon keménynek hangzanak ezek a jojózások! (Én a bolyom végén sem bírtam a tempót.)

A volt BMTE-s blogot szerkesztő voltam.

Tepó · http://tepo.blog.hu 2011.06.08. 22:27:15

@istvandaniel: Köszi, tényleg nem volt egyszerű. Hol végeztél, mennyi lett az időd?

istvandaniel 2011.06.09. 14:38:40

05:01:55. Ebben benne van, hogy a Pelso kupán indultam (gyorsabb volt a boly) és nem ingáztam fel s alá. Ami viszont nem annyira rossz, hogy csak másfél litert ittam, szóval, ha jövőre megtalálom a frissítőautót és jobban helyezkedek lehet még jobb is. Talán.

Tepó · http://tepo.blog.hu 2011.06.09. 21:57:30

@istvandaniel: az nagyon szép idő! Akkor valahol a kisbartossal mentél, nem? Nekem kellett a 3 liter folyadék, még akkor is, ha abból mondjuk felet magamra öntöttem hűsítőnek ;-)
jövőre jobbat megyünk ;-)

Tibi(ke) 2011.06.11. 08:14:22

Gratulálok! Hatalmas menet lehetett... Akibe ennyi erő szorult annak nem is kell az edzés:)

istvandaniel 2011.06.11. 19:09:21

@Tepó: Kicsit lenyomtam, mert az akarattyai emelkedőn bekattantam és a célig nyomtam, egy-két holtponttal. De a boly, amit otthagytam akkor, az nem ért utol:). Jaaaaa, én jövőre már az élbollyal szeretnék végigmenni, főleg, hogy öreg leszek!
süti beállítások módosítása