Személyi edzés,edzésterv

Edzői végzettséggel, 27 év sportolói múltammal, vállalok személyi edzéseket, versenyre felkészítést, online edzéstervezést. Amennyiben komoly célt tűztél ki magadnak, és szeretnél szakértő tanácsokkal gazdagodni, vagy egyszerűen tudatosan akarsz edzeni, kérlek e-mailben vedd fel velem a kapcsolatot. irontepokukacgmailpontcom

Tepó IronMan blogja

"A befejezett mûvek, véghezvitt feladatok akkumulálják az önbizalom erõit. Minden ilyen helytállás meghatványozza bensõ energiáinkat, s újabb, még nagyobb feladatok sikeres teljesítésére tesz képessé bennünket."

Utolsó kommentek

Állatorvos

A legjobb, leggondoskodóbb állatorvos. Természetes gyógymódok, homeopátiás kezelések. Dr. Varga Noémi http://www.bionoe.hu Rendelő: Piliscsaba, Fő út 25. Telefon: 06 26 374-285 Rendelési időn túl: Mobil: 20 / 233-9195

2011.04.02. 23:42 Tepó

Egyszer fent, egyszer lent...

Kezdeném a pénteki bicózásommal.

Nem bírtam már magammal, ezért biciklizni indultam péntek délután. Szentendréről Visegrádot vettem célba. Először nehézkesen indult a tekerés. Kis tányéron, pörgősen nyomtam. A tél folyamán eléggé viseltes lett az útburkolat, ezért nagyon kellett figyelni, hogy se kátyúba ne menjek, se kocsinak. Visegrádhoz érve annyi szép volt a fellegvár látványa, hogy úgy döntöttem, felmászok oda. Nem így terveztem, de az időmbe belefért, ezért gondoltam: Miért ne?! Ahol eddig 180 fokot fordultam, ott most csak 90-et, és célba vettem a hegytető. Hihetetlenül nyugis volt. Virág illat, madár csicsergés, minimális autó. Csak én és a természet. Az elágazástól 20 perc alatt voltam fent a bob pályáknál. Nem egy gyors tempó, de így a szezon első tekerésének jó volt. Aztán Szentendre irányába kanyarodtam, és innentől már a nagytányéré volt a főszerep. Összesen 2 órát tekertem, és pont mire visszaértem, leszakadt az eső. 

Visegrádi tekerés from Daniel Temesi on Vimeo.

 

Aztán tegnapra(Szombat) Myke-al beszéltem meg, hogy megtámadjuk Dobogókő lankáit. A Nellánál már ott volt Bálint és IG is. Jó kis csapat verődött össze. Szeretek társaságban is tekerni, mert ilyenkor mindig nagyobb a tempó, mint ha csak magától megy az ember, mert ugye aki vezet, folyton úgy érzi, hogy nagyobb tempót kell diktálnia. Éreztem, hogy a megbeszélt lightos tekerésből, kicsit keményebb lesz. Ezt az Árpád fejedelem úton (ami kb 2 km-re volt az indulástól) levő radar is jelezte, már ekkor 33 km/h-t mutatott. Aztán kiértünk Pomázra, majd a Csobánkai elágazástól jött a neheze. Először leszakadt IG, majd Bálint is. Én sokszor mondtam Myke-nak, hogy ne tekerje el az elejét (végén kiderült, hogy az nem is eltekerés volt), mert láttam a pulzusomon, hogy ez sok. Pilisszentkeresztig tartottam vele az iramot, de utána teljes agonizálás következett. Eléheztem, és éreztem hogy a lábaim nem adják le azt a forgatónyomatékot, ami szükséges lenne a normális haladáshoz. Betoltam egy gélt, de azzal nem tudtam mit kezdeni, hogy igazából nincs ERŐ a lábaimban. Nagyon szar érzés volt. Az első kanyarnál még látótávolságba volt Myke, utána már csak Dobogókőn láttam ismét. Még a Két-Bükkfa-nyereg előtt Bálint is utolért, mondjuk ő máskor is eljátszotta már ezt, hogy kidőlt valahol, aztán mintha misem történt volna feljön. Jó volt a tempója, de annyira kész voltam, hogy magammal küzdöttem felérek-e egyáltalán. Persze agyban jó vagyok, nem adnám fel, de ha a lábaim azt mondják heló, akkor nincs mit tenni. Végül nagy szenvedések árán felküzdöttem magam 49 perc alatt. Ez igazán szar idő, a saját PB-hez képest, ami 40 perc. Aztán nemsokára IG is megjött, és elindultunk lefelé. Hideg volt, és annyira reszkettem, hogy sokszor a kormány is beleremegett. IG, downhilleseket meghazudtolóan nyomta lefelé. Itt jól lemerevedtem, és a következő emelkedőn kezdett a combom görcsölni. Szépen ugrált minden tekerésnél. Kész voltam teljesen. A többiek persze nyomták volna, de én sokszor nem tudtam tartani a tempójukat. Persze mikor megérkeztünk, már máshogy álltam hozzá. Ilyenkor megszépül minden rossz :-))

Ennyit jelent, ha valaki egész télen egyoldalúan, csak egy versenyszámra koncentrálva edzi magát. Az állóképességemmel nincs baj, de az erő hiányzik most még a lábamból. Na de sebaj, összeszedem magam hamar. A másik pedig az, hogy a bicózáshoz több energiára van szükség, és erre nem figyeltem eléggé. Legközelebb többet eszem, és legalább 2 kulacs folyadékot viszek...

8 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://tepo.blog.hu/api/trackback/id/tr542795000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xilvo 2011.04.03. 12:22:06

Objektív az értékelés, még lemaradt belőle, hogy a BSZ is a lábaidban van erősen... Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy a következő Dobogókövet már együtt másszuk meg, az azutánit pedig én már mögötted... :)

A kajálással viszont terrorizálni foglak!

Xilvo 2011.04.03. 12:22:43

Ja ez Myke volt csak Szilvó gépén...

Tepó · http://tepo.blog.hu 2011.04.04. 08:02:05

@Myke: Igen, a BSZM is benne volt. Eddig is terrorizáltál a kajával, azért kezdtem el odafigyelni. De a futásokhoz teljesen más energia mennyiségre volt szükség. Mondjuk ez nem indok, hogy most elrontottam. Hibáiból tanul az ember.
Nagyon keményen nyomtad, igazi rönklábúként :-))
A tejsav pedig izo italként szívódott fel benned... Mondjuk ezt vártad az erősítéstől...

oregbaka 2011.04.04. 10:02:53

Na ezért nem mertem veletek tartani:-)
Egy hétig biztosan nem tudnék edzeni egy ilyen "kis" közös bicajozás után! Azonkívül a bicajomon elől csak két tárcsa van, és a legutóbb nagyon megszenvedtem vele. Két helyen is legkisebb áttétel, kiállva a nyeregből, lassú tekerés. Ha jól emlékszem Augusztusban 45 perc alatt jutottam fel a SPAR parkolóból (Pomázi út-Szentendre, 11-es út sarok) a Dobogókő tábláig.
Szombatonként 4-5 órás, tipikus IM edzésekre én is szívesen mennék. Vasárnap "irigykedve" nézetem két bicajost. Jólesően, beszélgetve de pörgősen nyomták Dömös felé. Nem voltak egyedül!

Tepó · http://tepo.blog.hu 2011.04.04. 13:41:19

@oregbaka: a 45 perc onnantól számítva eléggé jó idő... veszélyben a rekordok. Szóval legközelebb várunk Téged is!!!
Én a 7végén ismét támadni szeretnék valamerre, mert addig szervizben lesz a cangám, és jövő héten meg már Orfű van, ahol 4x kell meghágni a Gonosz Manót, szóval majd még kitalálom az utat, de arra is várok majd jelentkezőket.

Vasapu · http://vasapu.blogspot.com/ 2011.04.04. 14:16:12

Jó lehetett...
Igen a BSZM-et nagyon diszkréten kihagytad a lassító tényezők közül, pedig szerintem is benne volt vastagon.
A vörös Trek semmit sem lasslult, kíváncsi vagyok rá májusban:-).

myke6969 · http://ironmyke.blog.hu/ 2011.04.09. 06:15:34

@Vasapu: Sátrat majd vinni kell vagy hogy van ez? Én valószínűleg csak egy éjt töltök ott, mert egyedül kell mennem.

Vasapu · http://vasapu.blogspot.com/ 2011.04.10. 07:27:26

@myke6969: Sátrat hozni kell, hamarosan írok majd egy körmail-t mindenkinek amiben leegyeztetjük kinél van esetleg még +szabad hely és egyéb részletek miatt.

Remélem az az egy éj a szombati lesz, nem csak azért mert szükség lesz egy jó szakácsra ...
süti beállítások módosítása